top of page

Pssst... Eier du en bunad så burde du lese dette!

Jeg skal gifte meg i September, og bryllupet skal være utenlands. Jeg var tilfeldigvis innom Husfliden på Gjøvik for å undersøke om det fantes noe tilbehør til bunaden min som var typisk "bryllup" - da jeg skal bruke denne under deler av bryllupsfesten. Uansett, så spurte ei som jobber der om jeg hadde bunadsforsikring. Hmm, nei. Finnes det spurte jeg? Jeg hadde aldri tenkt på at jeg kunne forsikre bunaden min.

Det er flere av gjestene som har vært skeptiske til å ta med bunaden sin til utlandet, med tanke på at det er et dyrt plagg. Og det samme har jeg selvfølgelig tenkt på. Hva om kofferten min blir borte? Hva om det skulle skje noe med bunaden under flyturen? Det dekker faktisk en bunadforsikring. Nå var det ikke bare det at forsikringen dekker tapet om bunaden blir borte - men også uhell som skulle skje mens du bruker den.

Hun på Husfliden fortalte meg om en historie der vedkommende hadde fått sølt noe på seg en 17. Mai, og noen hadde da tatt Vanish flekkfjerner på flekkene (HUSK, ALDRI HA VANISH PÅ BUNADEN DIN!!). Flekkfjerneren hadde rett og slett tatt fargen på bunaden, og så ikke ut. De hadde levert den til rens hos oss, men når en flekkfjerner har tatt fargen på stoffet er det lite vi kan gjøre. Og vedkommende fikk da erstattet ny bunad.

Så et lite tips - snakk med ditt forsikringsselskap for å høre om de tilbyr verdigjenstand forsikring. Det koster i følge diverse nettsider fra 250 ,- i året for å forsikre en bunad. Selvfølgelig erstatter ikke forsikringen affeksjonsverdien om bunaden skal være arvet - men den dekker det økonomiske tapet. Nå har jeg ordnet meg en forsikring til bunaden min, slik at den er forsikret til utenlandsreise i September, og om jeg skulle være uheldig når jeg bruker den. Kanskje dette er noe du også burde undersøke med ditt forsikringsselskap?


Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
bottom of page